Leer de basisprincipes van hoe u assertiever kunt worden

Leer de basisprincipes van hoe u assertiever kunt worden

Wat is assertiviteit? Ik heb veel mensen zien zeggen dat ze niet zeker weten wat assertiviteit betekent. Het heeft een negatieve bijklank in onze samenleving omdat velen in de war zijn over de persoon die assertief is en de persoon die passief is. In de wereld van klinische psychologie en psychotherapie is assertiviteit een vaardigheid die wordt geleerd en in feite een zeer belangrijke manier van communiceren. Laten we het hebben over hoe u assertiever kunt worden, zodat u uzelf en anderen kunt helpen.

Je kunt veel zelfvertrouwen hebben, vooral als je het gevoel hebt iets over iets in je leven te weten, maar als je niet leert hoe je je idee├źn door middel van zelfexpressie kunt overbrengen, zal je zelfvertrouwen vluchtig zijn en zal het je ontbreken. als motivatie voor het nastreven van een doel Assertiviteit en Zelfvertrouwen Cursus. Er zijn momenten waarop je geen ruzie met iemand kunt maken of zelfs geen gesprek met hem / haar kunt voeren omdat ze je pad blokkeren of omdat je geen oogcontact met hem of haar wilt maken. Dit is waar assertiviteit een rol speelt, omdat je in staat bent om je gedachten te uiten aan de persoon die je blokkeert. Je kunt beweren dat je hun pad niet blokkeert, of je kunt ze vragen hun verklaring te herhalen als je wilt horen wat ze denken.

Als u merkt dat u veel agressie tegenkomt, kunt u uw gevoelens niet overbrengen of uw frustraties met anderen bespreken, dan moet u leren hoe u assertiever kunt worden om uzelf tegen verdere agressie te beschermen. Als je assertief bent, ben je ook niet competitief, en dit zal ervoor zorgen dat je niet handelt op een manier die schadelijk is voor jezelf en voor anderen. Door de tijd te nemen om na te denken over hoe u assertiever kunt worden, zult u merken dat u in staat bent om uw gevoelens beter te sturen. Onthoud dat gevoelens erg waardevol zijn en dat u altijd de tijd moet nemen om gevoelig te zijn voor hoe u zich voelt. Op deze manier leer je hoe je jezelf en je gevoelens kunt beschermen en leer je ook hoe je een effectieve communicator kunt worden, zodat je je in elke situatie en in elk gezelschap kunt uiten.

Informatie over dit onderwerp: https://www.assertiviteitenzelfvertrouwencursus.nl/