Wat is het verschil tussen "Ja" en "Nee"?

Nee

Wat is het verschil tussen "Ja" en "Nee"?

"Nee" in een zin hoeft niet altijd het einde van de weg te betekenen. Soms betekent een "nee" dat er andere alternatieven beschikbaar zijn die de spreker kan nemen voordat hij zijn / haar mening kenbaar maakt. Dit alternatief kan worden genomen in de vorm van een gebaar of gezichtsuitdrukking. Een voorbeeld hiervan is het beroemde gezang "Hands up, don't shoot" bij de recente onrust in Ferguson, Missouri. In het midden van de onrust kwam spontaan de zin "Niet schieten" naar voren, en de aanwezigen staken snel hun handen omhoog ter ondersteuning.

Wanneer u in een politieke toespraak een "nee" vraagt, is de spreker niet verplicht om uw voorstel, suggestie of tegenbod te aanvaarden. AMBACHTELIJKE BBQ LATEN BEZORGEN – De Mobiele BBQ. Zoals bij veel vormen van verbale overtuiging, vergt het enige verbeeldingskracht en strategisch denken om erachter te komen hoe je je verzoek moet formuleren, zodat je eruit komt te zien alsof je voorstander bent van de positie van de spreker. Uw verzoek moet redelijk zijn; tenslotte vraagt niemand je om elk overblijfsel van traditioneel gezag weg te gooien, alleen maar om een geruststelling tegemoet te komen. Het is een feit dat het nu heel goed kan wijzen op een zeer acceptabele oplossing: doe wat ik wil, maar ik zal ook met andere dingen omgaan, net zoals ik zou doen als het verzoek aan een willekeurige vreemdeling was gericht. Het nee is tenslotte echt een suggestie – en een suggestie waarvan de spreker er nooit van zou dromen dat hij zou weigeren, omdat dit zou neerkomen op ad hoc opportunisme, wat niemand ooit wil doen. Als uw nee verstandig en redelijk is, moet de andere partij ermee omgaan, en kunnen jullie twee zaken afhandelen.

"Ja" en "nee" zijn geladen met betekenissen die afhangen van het beoogde gebruik van elk woord. "Ja" duidt meestal op een positieve intentie, terwijl "nee" wordt gebruikt om de ontkenning van een mogelijkheid uit te drukken. "Nee" kan ook een voorbehoud inhouden over doen of handelen, terwijl "ja" kan duiden op een openheid om te doen of te handelen. "Resonantie" houdt de wederzijdse bewondering in die twee partijen voor elkaar voelen op basis van hun instemming om het oneens te zijn. Overal waar deze twee gevoelens elkaar overlappen, is er een potentieel voor resonantie – een verbinding die, wanneer deze wordt gekoesterd, kan resulteren in een band die verder reikt dan het fysieke niveau. In romantische relaties wordt het nee bijvoorbeeld uitgedrukt als een weigering om deel te nemen aan een fysieke intimiteit die de harmonie van de relatie zou verstoren.

Klik hier voor meer informatie: de-mobiele-bbq.nl