Wat is een Bullet Journal?

Wat is een Bullet Journal?

Wat is een Mylovelynotebook.nl? Het is een geavanceerde manier om uw dagelijkse activiteiten te organiseren. Het helpt u uw doelen en ambities voor de dag op een opeenvolgende en vereenvoudigde manier op te schrijven. Een bullet journal kan je helpen om je doelen zo te schrijven dat ze niet snel vergeten worden. Hier leest u hoe u het effectief kunt gebruiken.

Wat is een bullet journal

Het bullet journal-systeem is vrij ingewikkeld. Elk deel van het dagboek is onderverdeeld in een reeks kleinere modules: een toekomstig logboek waarin u uw intenties en plannen voor de komende week en maand opsomt. Een maandelijkse planner die u helpt deadlines, to-do's en kortetermijndoelen bij te houden. Een noodhulpmiddel om u te helpen omgaan met onverwachte gebeurtenissen in uw leven. En tot slot, een dagboek om u te helpen bij het bijhouden van uw vorderingen met uw plannen.

Zoals eerder vermeld, is elk deel van het bullet journal gescheiden door maanden of weken, zodat je niet alles op één dag opschrijft. Dit is vooral handig als u een groot aantal plannen heeft, maar het kan te verwarrend worden om ze allemaal in één dagboek bij te houden. In dit geval wilt u misschien uw toekomstige log in verschillende kleinere stukken verdelen en er een voor een aan werken. Op deze manier heeft u meer ruimte om over meer details te schrijven, zoals wat u doordeweeks doet, uw takenlijst en uw aanstaande plannen voor uw spaargeld en investeringen.

De sleutel tot bullet journaling is organisatie. Het hele doel is om u te helpen uw voortgang bij te houden, dus u moet alles op één plek onder uw controle houden. Als je je voortgang voor de schoolprojecten van je kinderen wilt bijhouden, dan heb je voor elk project aparte notities nodig. U kunt bijvoorbeeld bijhouden wat u voor elk vak als huiswerk hebt gedaan en welke activiteiten u buiten school hebt gedaan, zoals sport, hobby's of de kerk.

Naast het bijhouden van een lijst van uw activiteiten, moet u ook de tijd nemen om na te denken over hoe u het bullet journal-systeem tot een onderdeel van uw dagelijkse routine kunt maken. Gaat u een blanco dagboek gebruiken om uw weekplanner of uw dagboek voor uw kinderen bij te houden? Als dat het geval is, zou u een manier moeten hebben om snel de informatie weer te geven die u nodig heeft voor uw planner, zodat u geen uren besteedt aan het zoeken naar de juiste woorden. Misschien wilt u ook op zoek naar een bullet journal-systeem waarmee u met slechts één zin aan de slag kunt, zodat u meteen aan de slag kunt. Sommige systemen worden geleverd met voorgedrukte pagina's die u kunt invullen, dus u hoeft alleen maar de benodigde informatie in te voeren en te beginnen met typen.

Ten slotte kan bullet journaling een geweldige manier zijn om uw takenlijst op te splitsen in hapklare, beheersbare brokken. U zult merken dat als u dingen in uw dagboek gaat opnemen, u meer van uw week- en zelfs uw dagelijkse activiteiten kunt zien, zodat u uw dagen beter van tevoren kunt plannen. Dit geeft je meer tijd om te ontspannen en uit te kijken naar je toekomstige doelen. Als u een papieren of rastertype dagboek gebruikt, kunt u uw lijsten ook gemakkelijk een kleurcode geven, zodat u weet wat belangrijk is en wat er is bereikt.

Klik op de link: http://mylovelynotebook.nl/