Wat is chiptuning?

chiptuning

Chiptuning & Ecotuning | Chip Performance  – Om een chip af te stemmen, moet men weten wat er precies een chiptuner doet. Het basisidee van chiptuning lijkt een beetje te mooi om waar te zijn: pk’s aan je auto toevoegen zonder fysieke veranderingen aan het voertuig aan te brengen? Is dit überhaupt mogelijk? Absoluut, en hier is het gedaan:

ontstekings timing. Dit is de basis. Veel auto’s die tegenwoordig op de weg rijden, worden vervaardigd met dezelfde motor en transmissie als vele anderen. Het heeft alleen zin om deze items te optimaliseren door hun prestaties te veranderen of te verbeteren door de timing van hun evenementen te veranderen. Een chiptuning legt een iets andere focus op het ontstekingstijdstip om betere prestaties en meer vermogen te bereiken.

Afgezien van het afstemmen van de motor van het voertuig, wat wint u eraan?

Naast het krijgen van een extra powerboost, is met chiptuning ook een beter brandstofverbruik en minder brandstofverbranding mogelijk, wat een grote bijdrage levert aan het terugdringen van de uitstoot. Het brandstofverbruik en / of het verbranden van brandstof kan verschillende dingen in het milieu beïnvloeden en bijdragen aan verschillende gezondheidsproblemen. Het levert een grote bijdrage aan het verminderen van de vervuiling en daarom is het logisch om er iets aan te doen.

Wat kun je naast het optimaliseren van de verbranding en het brandstofverbruik nog meer doen met een nieuwe chip? Een ding is dat de nieuwe chips die voor specifieke voertuigen zijn gemaakt, de negatieve effecten van bepaalde afstemmingsprocedures mogelijk kunnen verbeteren of verminderen. Bijvoorbeeld, als een voertuigen inname lijdt aan rugvuur, kan een nieuwe chip helpen de motor daarvan af te komen. Een nieuwe inlaat kan ook terugslag verminderen of elimineren, waardoor de negatieve effecten worden geëlimineerd en brandstof wordt bespaard.

Bovendien kunnen chips ook helpen bij het verhogen van het aantal pk’s en bij het verminderen van emissies.

Met dit soort prestaties bent u verzekerd van een lager brandstofverbruik. Bovendien kunnen deze prestatiechips voor voertuigen zoals auto’s, SUV’s en vrachtwagens ook het acceleratievermogen en de reactietijd van de motor verbeteren.

Dus wat is chiptuning in de auto-industrie? Nou, mechanische afstemmingen omvat het vervangen of repareren van een deel van het voertuig, zoals de transmissie, chassis, motor, uitlaatsysteem, remmen, banden en vele anderen. Het betekent niet noodzakelijk dat het hier om vervanging of reparatie gaat. Het enige verschil is dat dit type mechanische afstemming niets mechanisch vervangt of repareert; Het heeft tot doel de algehele prestaties van het voertuig te verbeteren. Dus hoewel mechanische afstemming meestal niet tot een volledige revisie van een voertuig leidt, is het nog steeds erg nuttig omdat het zowel de brandstofefficiëntie van een voertuig als het rijgedrag, de acceleratie en het brandstofverbruik kan verbeteren.

Klik hier voor meer informatie Chipperformance