Wat is assertiviteit? Assertief worden?

Wat is assertiviteit?

Wat is assertiviteit? Assertief worden?

In de zakenwereld van vandaag is 'jezelf doen gelden' een belangrijke vaardigheid die je kunt leren. Als je het gevoel hebt dat het je aan assertiviteit ontbreekt, ben je waarschijnlijk geïnteresseerd in hoe je assertief kunt worden. In de zakenwereld betekent assertiviteit meer dan iemand simpelweg vertellen dat ze ongelijk hebben. Het betekent ook accepteren dat je het recht en de mogelijkheid hebt om iets te doen. Dit klinkt misschien makkelijker gezegd dan gedaan, maar het is echt niet zo moeilijk als het lijkt.

Om assertief te leren worden, moet je eerst begrijpen wat het betekent Assertiviteit en Zelfvertrouwen Cursus. In de zakenwereld betekent assertiviteit dat u uw mening of standpunt op een zeer positieve manier communiceert. Wanneer u uw standpunt op een positieve manier communiceert, is de kans groter dat er naar u wordt geluisterd. Door naar iemand te luisteren, geeft u hem/haar de kans om de situatie vanuit uw perspectief te bekijken in plaats van uw oordeel te baseren op hun standpunt. Wanneer u dit doet, zult u waarschijnlijk een positief resultaat behalen.

Als het op assertiviteit aankomt, onthoud dan dat er altijd een kans is om assertiever te zijn. Bedenk dat er mensen zijn die uw passief-agressieve communicatiestijl tegen u gebruiken. Daarom is het belangrijk om het hoofd koel te houden en je positieve communicatiestijl te gebruiken. Onthoud dat passief zijn slechts één manier is om te communiceren, en het is niet altijd gepast. U moet beslissen wat uw acceptabele gedrag is en vervolgens beslissen hoe u dat op de meest effectieve manier communiceert.

Voor meer informatie klik je hier: https://www.assertiviteitenzelfvertrouwencursus.nl/