Tips voor het bereiden van spliterwten

Tips voor het bereiden van valledelsole.nl spliterwten

Spliterwten zijn een soort culinaire en agrarische bereiding. Het zijn gedroogde, gespleten en gepelde zaden van de Pisum sativum-plant. Er zijn veel toepassingen voor splitbonen. Ze zijn een voedzame en heerlijke toevoeging aan salades, stoofschotels en andere gerechten. De gedroogde, gespleten en gepelde zaden zijn zeer veelzijdig en kunnen op veel verschillende manieren worden gebruikt spliterwten. Hieronder staan enkele van de beste manieren om ze te koken.

spliterwten

Om spliterwtensoep te maken, spoelt u spliterwten grondig af met koud water. Giet de erwten af voor het koken. Doe de erwten in een grote pan. Giet er drie kopjes water in voor elke kop spliterwten. Breng het water aan de kook. Dek de pan af, zet het vuur lager en laat een uur sudderen. De erwten moeten zacht zijn en minstens een uur gaar koken. Eenmaal klaar, serveer in kommen.

Spliterwten hoeven voor het koken niet te worden geweekt. Ze kunnen echter enkele uren 's nachts worden geweekt om het schuimen te verminderen en te voorkomen dat ze bederven. Het weken ervan is gemakkelijk te doen en duurt niet lang. Zorg ervoor dat u de verpakking controleert op slechte of vuile erwten voordat u begint te koken. Als er een datum op de verpakking staat, zijn ze waarschijnlijk vers. Als je spliterwten in bulk koopt, kun je ze in veel verschillende gerechten gebruiken.

Klik hier om meer te lezen: https://www.valledelsole.nl/