Club Phil [ E X T E N D E D ]

Club Phil [ E X T E N D E D ] 2018-08-29T15:12:58+00:00

Corrie van Binsbergen, Maarten Claus en vele gasten

Philharmonie

Droom je er ook wel eens van dat Club Phil een hele avond beslaat waarop allerlei verschillende hippe, nieuwe acts te zien en te horen zijn? Een avond waarop je lekker kunt loungen aan de bar en na afloop misschien nog even dansen… Wij wel. En we hebben het voor je geregeld: Club Phil [ E X T E N D E D ] Samen met gitarist/componist Corrie van Binsbergen en “HaarleMusicoloog” Maarten Claus bouwen we een muzikaal feestje. Begin de Haarlemse Cultuurnacht goed met een make-over bij de Blowbar van Pierôt in de Philharmonie!

20.30 – 21.00 Van Warmerdam Zaal

Two Al’s & ‘spoken-word-gasten’ Demi Baltus, Daan Doesborgh en Louky van Eijkelenburg
De TWO AL’S, Albert van Veenendaal (geprepareerde piano) en Alan Purves (percussie en meer), spelen bizarre, vrolijke, uitbundige en melancholieke squeecky en freaky songs. Vanvond in combiantie met ‘spoken-word-gasten’ Demi Baltus, Daan Doesborgh en Louky van Eijkelenburg.

 

21.15 – 21.45 Van Beinum Zaal

King Hassan21.45 – 22.15 Van Warmerdam Zaal

Perforator en Diamanda La Berge Dramm

De muzikale vernieuwers van Perforator, Marlies van Gangelen (hobo) en Akim Moiseenkov (elektronica) maken grappige elektronische hedendaagse muziek van zelfgemaakte synthesizers, joysticks en gamecontrollers. Vanavond werkt het duo samen met violiste Diamanda La Berge Dramm.

 

22.15 – 23.00 Van Beinum Zaal

Vanbinsbergen Playstation

Vanbinsbergen Playstation is de allstarband van Corrie van Binsbergen. Een flexibel, speels en veelkleurig octet met het geluid van een kleine bigband. De band speelde op diverse podia en festivals waaronder North Sea Jazz 2016. Publiek en pers zijn laaiend enthousiast.


23.00 – 23.30 Van Warmerdam Zaal

Nora Fischer & Marnix Dorrestein

Sopraan Nora Fischer brengt een diep gekoesterde droom tot werkelijkheid: oude muziek van componisten als Monteverdi, Purcell en Dowland in het nu. In gitarist Marnix Dorrestein vond ze de perfecte partner in crime om deze prachtige liederen te ontdoen van hun tierlantijnen en terug te brengen naar hun meest versimpelde vorm.

 

23.30 – 24.00 Van Beinum Zaal

Los Calxunxos Tuyos

De basis voor deze feestact bestaat uit percussionist Jos de Haas (New Cool Collective) and Stefan Schmid (Zuco103, Duo Hygiene). Samen maken ze een vreemde, maar zeer dansbare mix van italo en boogie met Afrikaanse en Latin invloeden.