Sander Veenhof – Augmented reality

Sander Veenhof – Augmented reality 2018-09-06T14:40:44+00:00

Sander Veenhof

St. Bavokerk

Beperkt onze smartphone het contact met onze directe omgeving? Niet tijdens Haarlemse Cultuurnacht in de St. Bavo kerk. Met het project: ‘Heb uw naaste lief’ onthult zich een wereld aan verhalen door met je smartphone in het rond te kijken. Maar hou daarbij wel oog voor je omgeving. Want je hebt elkaar nodig om de virtuele taferelen tot leven te brengen. De augmented reality app geeft je een andere visie op de St Bavo en op elkaar. 

Augmented reality is een techniek die bijzonder geschikt is voor kunstprojecten waarbij niet in muren gespijkerd kan worden, zoals in de St. Bavo. De techniek geeft de bijzondere vrijheid om iets te creëren dat zich niets aan hoeft te trekken van de beperkingen van de fysieke ruimte, terwijl er tegelijkertijd wel een inhoudelijke verbinding gemaakt kan worden met de plek. Al jaren onderzoekt kunstenaar Sander Veenhof welke nieuwe mogelijkheden er ontstaan dankzij “AR”, wereldwijd vooral bekend vanwege de Pokemon Go rage. In zijn verkenningen zoekt hij de samenwerking op met architecten, choreografen, modeontwerpers en schrijvers. Voor dit Museumnacht project werkte hij samen met godsdienstwetenschapper en kerkdeskundige Saskia van Lier. “Het uw naaste lief” is tot stand gekomen door een samenwerking met het Dutch Digital Art Museum Almere (DDAMA).

Download nu de gratis augmented reality app die je nodig hebt voor deze beleving, speciaal ontwikkelt voor de 1e editie van de Haarlemse Cultuurnacht.

‘Heb Uw Naaste Lief’ van Sander Veenhof

Apple: https://itunes.apple.com/nl/app/heb-uw-naaste-lief/id1434607620?mt=8

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.augmentnl.hebuwnaastelief